Tässä se on - jenkkien limepiiras. Simppeleistä raaka-aineista syntyy hetkessä torttu joka täräyttää pahimmatkin makeanhimot hetkeksi kumoon.
Key Lime Pie
Täyte
4 keltuaista
4 limen mehu
1 ruokalusikallinen raastettua limen kuorta
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa
Pohja
100 g voita
13 kpl digestivekeksiä
Päälle
kermaa
vaniljasokeria
limenlohkoja
tomusokeria
Murusta keksit ja sekoita joukoon sulatettu voi.
Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Paista uunin
keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia ja anna sen jälkeen pohjan jäähtyä.
Nosta
uunin lämpö 175°C:een.
Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella niin, että koostumus hieman kuohkeutuu.
Lisää joukoon kondensoitumaito ja vatkaa edelleen jotta seos
sakenee.
Lisää sekaan puristettu limenmehu (n. desi) sekä raastettu limenkuori.
Kaada seos jäähtyneen keksipohjan päälle.
Kypsennä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita sen jälkeen jääkaappiin toipumaan yön yli.
Koristele vaniljasokerilla masutetulla kermavaahdolla, limenlohkoilla sekä tomusokerilla.
2 vuotta sitten
3 kommenttia:
EI TERVE! Hyvää uutta vuotta vaan! ❤
Dorit: Ei terve vaan ja limet poskeen! Tekisin tuollaisen hienon sydämen jos osaisin, mut teenkin tavallisen häkkyrän <3
Oon aina haaveillut tuosta Key Lime Piesta. Näyttää niin hyvältä. Täytynee testata tätä reseptiä. :)
Lähetä kommentti