keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Key Lime Pie

Tässä se on - jenkkien limepiiras. Simppeleistä raaka-aineista syntyy hetkessä torttu joka täräyttää pahimmatkin makeanhimot hetkeksi kumoon.
Key Lime Pie

Täyte
4 keltuaista
4 limen mehu
1 ruokalusikallinen raastettua limen kuorta
1 tölkki (375 g) kondensoitua maitoa

Pohja 

100 g voita
13 kpl digestivekeksiä


Päälle 
kermaa

vaniljasokeria
limenlohkoja
tomusokeria

Murusta keksit ja sekoita joukoon sulatettu voi.
Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 
Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia ja anna sen jälkeen pohjan jäähtyä.
Nosta uunin lämpö 175°C:een.
Vatkaa keltuaisia sähkövatkaimella niin, että koostumus hieman kuohkeutuu. 
Lisää joukoon kondensoitumaito ja vatkaa edelleen jotta seos sakenee. 
Lisää sekaan puristettu limenmehu (n. desi) sekä raastettu limenkuori. 
Kaada seos jäähtyneen keksipohjan päälle.
Kypsennä 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja laita sen jälkeen jääkaappiin toipumaan yön yli.
Koristele vaniljasokerilla masutetulla kermavaahdolla, limenlohkoilla sekä tomusokerilla.


3 kommenttia:

Dorit kirjoitti...

EI TERVE! Hyvää uutta vuotta vaan! ❤

Kimpassa kirjoitti...

Dorit: Ei terve vaan ja limet poskeen! Tekisin tuollaisen hienon sydämen jos osaisin, mut teenkin tavallisen häkkyrän <3

Anna kirjoitti...

Oon aina haaveillut tuosta Key Lime Piesta. Näyttää niin hyvältä. Täytynee testata tätä reseptiä. :)