tiistai 3. tammikuuta 2012

Aurinko muutti lautaselle


Tammikuun ensimmäinen säkkipimeä ja sateinen viikko startattiin chilisellä linssikeitolla. Keittiönkaapeista löytyneistä aineksista syntyi elämäni paras linssikeitto. Kurkuma - uusi ystäväni teki terää keittoon ja valloitti keltaisella värillillään koko kurjan maanantain.

11 kommenttia:

LauraQ kirjoitti...

Oi oi, näyttää houkuttelevalta. Saiskos reseptin?

Kimpassa kirjoitti...

Laura: No saat, lisään sen tuonne. Tässä on kuule sulle yrittäjän arkikeitto!

Kimpassa kirjoitti...

Eipäs, kun laitankin tähän nyt :) Mitat meni ihan lonkalta, mutta valkosipulia, punasipulia ja tuore chili kanttilan pohjalla öljyssä kuullotellen. Sekaan kasvislienta n. litra ja puoli pakettia punaisia linssejä huuhdeltuna. Kun ovat pehmenneet niin tomaattia purkillinen ( mulla oli kaapissa tuollaisia pikkutomaatteja), kermaa, suolaa, kurkumaa oikein runsaasti, kuivattua korianteria, sormisuolaa, mustapippuria ja sokeria. Ehdottomat olivat nuo siemenet, rouskuivat muuten pehmeässä keittosessa iloisesti

LauraQ kirjoitti...

Kiitos, loistavaa. Kokeilen! Tuolle toiselle myyn jollain muulla nimellä...

Katja Sonninen kirjoitti...

Kurkuma on iloinen mauste: kauniin värinen, hyvän makuinen ja terveellinenkin vielä, antikarsinogeeninen ja kaikkea.
Selailin bloggeria ( jonne juuri itse olen "muuttanut") ja löysin sivuillesi, jään seuraamaan iloista ja positiivista blogiasi :)

ullamaj/perhonen lensi kirjoitti...

hyvältä näyttää! kiva kun laitoit ohjeen, linssikeittojen suurkuluttajana aion varmana kokeilla!

Kimpassa kirjoitti...

Tyypit hoi! Lime unohtui - keittoon tuli myös yhden limen puristettu mehu.

Kimpassa kirjoitti...

Katja: Mukavaa että kävit - ja kommentoit :) Menen vastavierailulle saman tein!

LauraQ kirjoitti...

Heihou, mä testasin! Tuli sairaan hyvää, vaikka jouduin kyllä soveltamaan. Lopputulos oli ensin liian laihaa, joten soseutin ja suurustin keittoa vähän. Väri jäi myöskin punaisemmaksi ku sulla, koska käytin tomaattien tilalla tomaattimurskaa.
Mutta hyvää silti! Chiliä silleen että saa punaset posket. Kiitos.

Kimpassa kirjoitti...

Hip hei Laura! Laitoitko limeä? Luulen, että tätä reseptiä voi muutella suuntaan toiseen, sekaan heittää vaikka porkkanaakin jos kaapista löytyy. Huomenna pistän minäkin kattilan porisemaan. Yritän elää nyt tammikuun pelkillä keitoilla, katotaan kuis käy! Saitko Koolle upotettua linssikeitot?

LauraQ kirjoitti...

Joo, laitoin limeä. Korianterin jätin pois, koska se vaan on mulle jostain syystä nou nou. Päälle pistin basilikaa.
Koo suostui maistamaan lusikallisen (mikä on jo saavututs!), irvisti ja sanoi että liian tulista :)