keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Ei ole kaikki kupit kaapissa

Jos jotain keräilen, niin astioita. Rakastan Iittalan ja Arabian vanhoja klassikoita ja uusia muotoja. Olenkin onnistunut kantamaan vuosien varrella keittiön hyllyt täyteen eri sarjojen mieleisimpiä osia. Kun Arabian valkoinen posliini on sarjasta toiseen saman sävyistä, on helppoa yhdistellä niin 24h ja Teema kuin Egokin yhteen sulassa sovussa. Jossain vaiheessa valkoisen piristykseksi, toin raidallliset Origot ja satumaiset Taika-kupit pinojen jatkoksi. Sama show on tapahtunut myös Iittalan laseissa. Niin, sellaista se on astiahulluus, mutta jos rakastaa ruokaa, on kunnia-asia tarjoilla se kauniilta lautaselta. Perimmäiset syyt kippojen ja kuppien hamstraamiseen taitavat olla kuitenkin saman vian omaava äiti ja muutaman vuoden takaiset astiakauppiaan hommat.
Toiset siis keräilee vinyyleitä, toiset postimerkkejä ja toiset lautasia. Mutta jotain on minunkin astiakaapeista puuttunut, nimittäin kunnon espressokuppoiset. Niimpä sitten raahasin yhden sorttiset taannoin Ruotsinmaalta.Lempparikauppa Granitin hyllyiltä löytyy puhtaan valkoista ja kaunista mattamustaa. Kauniita ja pieniä kuppipareja, jotka näyttävät somilta pinoilta espressokoneen päällä. Mustat veivät sydämeni, mutta kaffe pääsee kauniimmin esille valkoisesta pohjasta. Joten molempia värejä päätyi kassan kautta kotiin. Maksoi muistaaksi parisen euroa per kuppi. Röh, röh miten halpaa!

4 kommenttia:

Chatrin kirjoitti...

Mäkin rakastan arabian ja iittalan astioita. ehkä se on joku isänmaallinen juttu. muun merkkisiä astioita ei hirveesti mun keittiöstä löydykään tai jos löytyy, niin ne olen saanut lahjaksi =)

Lili kirjoitti...

Chatrin: Sama Valion maidossa, pyhiä asioita!

RUMBO kirjoitti...

Moikka,

jälleen ihana blogipongaus.

Noi kupit ovat kyllä komeen näköiset.

Lili kirjoitti...

Rumbo: Terveluloa! Kupit on kyllä komiat - ovat vaan jääneet kaapin täyteeksi. Lauantaina otan ne tehokäyttöön :)