maanantai 4. toukokuuta 2009

Leipuri Hiiva

Pitäähän sitä vappupiknikillä munkkeja olla. Kaupunkilaistytöt ryhtyivät hommiin ja ottivat kaulimen ja jauhot kouraan.



Ensin sotketetaan raaka-aineet sekaisin - näin saadaan aikaiseksi tahmea pullataikina. Peruspullataikinan sekaan lisätään ylläri-pyllärinä survottua banaania.



Sitten pyöritellään pullapalleroita. Mielellään ulkoilmassa, veden äärellä aurinkoisella säällä. Näin ei mene hermo...



...vaikka ei ihan pyöreitä munkkeja tulisikaan. Katsokaapas minkalaisia mötiköitä!



Seuraava vaihe: käytetään taikinapalleroita muutama minuutti pelottavan kuumassa öljyssä. Värin pitäisi olla kullanruskea kun munkit ovat valmiita, sanoo ohje.



Ensimmäisiä palleroita - väri musta.



Kyllä ne kaupunkilaistytöt osaa - korillinen rapsakoita munkkeja piknik-kattauksessa. Rakastan ruoanlaittoa, mutta peruspullataikinaa en osaa tehdä , onneksi on Google ja ystävä R, joka toimii työnjohtajana. Niin, ja se banaani ei maistunut yhtään.

7 kommenttia:

Riehu kirjoitti...

Oioi, munkit on parhaita! Tänä vappuna en saanut yhtään....=/

MarJa kirjoitti...

nauroin vatsalihakset kipeiksi noille ekoille mustille munkeille :D vaikka tuskin pystyisin itse parempaan.

Jonna kirjoitti...

hehhee, mahtavia nuo mustat! luulin niitä aluksi avokadoiksi. minisellaisiksi. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

yey! that looks fun!!
xoxo L.

Kimpassa kirjoitti...

Riehu: Vasta paistetut munkit on kyllä hyviä - myös ne pakasteesta napatut :)

MarJA: Niin nauratti meitäkin. Seuraavana päivänä käytimme paistorasvan muurinpohjapannuun - minkä seurauksena koko pannu roihusi nuotiolla.

Spots: Munkkien paistaminen on hurjan paljon hauskempaa kun välistä tulee mustia palloja.

Linnea: It was fun-fun-fun!
Btw your blog looks lovely!

Regret kirjoitti...

Melko tummia nuo teidän ensimmäiset tekeleet :D Kokemus opettaa.

Kimpassa kirjoitti...

Regret: Kokemus kyllä opettaa - ensi kerralla Leipuri Hiiva pyöräyttää lonkalta kullan keltaisia munkkeja.