torstai 7. toukokuuta 2009

Mansikka joutui suuhun

Jatkuva mansikkahimo, auts! Stockan eteen on jo noussut mansikkakoju - nappasin siitä viime viikolla litran tuoreita mansikoita matkaan. Nam nam - vaikka espanjalaiset mansikat olivat lähes raakoja (eikä niitä edes voi verrata kotimaiseen satoon) maistuivat ne silti taivaalliselle ja toivat kesän taas askeleen lähemmäksi.

Olen haaveillut taas kerran koko talven pakastimesta ( juu, en omista pakastinta), joka olisi täynnä kotimaisia mansikoita. Itse asiassa siellä pakastimessa olisi vaikka mitä - sieniä, marjoja, jäätelöä ja korvapuusteja! Minulla on jatkuva pakastinkateus ystävilleni, erityisesti niille joiden pakasterasioissa tiedän olevan kesän herkkuja. Enkä voi sitten millään tajuta, miksi joidenkin pakastimet kumisevat tyhjyyttään. Oi sitä iloa jos saisin viipaloida rasioihin omin käsin poimittuja marjoja. Ja oi sitä iloa kun kurjana marraskuisena aamuna ottaisin kohmeisia marjoja jugurtin päälle. Onneksi tähän asiaan on tulossa ehkä muutos jo pian - ehkä - jos vain ihana koti löytyy jostakin.

7 kommenttia:

melina kirjoitti...

Meillä lojuu pakastin varastossa tyhjänä. Kesällä vasta pääsee käyttöön, täytyyhän jätskiä löytyä. Ollaan niin huonoja marjastajia, että jollei äitini luovuta marjoja meille, käy näin.

Riehu kirjoitti...

Niin, eipä meilläkään marjoja juuri löydy...oon niin laiska ja pelokas marjastamaan. Viime kesänä näin mökin terassin vieressä kyyn ja sen jälkeen ei ole tehnyt mieli työntää kättä pöpelikköön. =/

MarJa kirjoitti...

en osaisi elää ilman pakastinta. Meidän pakastin on täynnä mansikoita, mustikoita, jäätelöä, jääpalamuotteja, pullaa, leipää, makaronilaatikkoa ja vähän lisää jätskiä :)

Lili kirjoitti...

Melina ja Riehu: Tuun adoptoimaan teidän pakastimet!

MarJA: Miten unohdinkaan listasta makaroonilaatikon - sitä pitää ehdottomasti olla! Ja jääpaloja myös.

Rusto kirjoitti...

voit tuoda mun pakkaseen herkkuja:) kokkaa sulle sit sumakkisopat syssymmäl...namsk!

Regret kirjoitti...

Itsekin kovin haikailen tuoreiden mansikoiden sekä muiden kesäherkkujen perään, mutta ihan turhaan. Kuukauteen pariin kun ei vielä niitä kuitenkaan saa. Todella turhauttavaa.

Lili kirjoitti...

Rusto: Sumakkisoppa kuullostaa hurjan pelottavalta...ja onnistumisprosentti on korkea - muista munkit!

Regret: Kyllä mä elän siinä käsityksessä, että tuoretta suomalaista satoa saa jo kuukauden kuluttua :)