lauantai 24. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua!


Piparkakut ovat tänä vuonna tuollaisia. Jättikokoisia ja täynnä runsaalla ranteella puristettua kuorrutetta. Pistin sellofaanin ja annoin eteenpäin.

Äsken tuli valmista paketointitehtaalla, nyt ne on kaikki valmiit. Piti vähän ohjailla tässä kaksiossa ylimääräistä silmäparia - silmät kiinni nyt ja katsot sinne nurkkaan puoli tuntia. Paketointi on lempparipuuhaa ja koska sitä on tullut ihan työkseen joskus tehtyä, niin sitähän ollaan aika tarkkoja miten kulmat taitellaan ja minkalaisella määrällä paperia mennään. Kaikista kamalintahan on jos ahnehtii paperia liian ison arkin, silloin ei tule siistiä jälkea, tiedoksi vaan.

Tänään on myös elämäni ensimmäinen kondensoitu-maito ostettu kaupasta ja siitä pykätty jännärikakku. Jännäri siksi, että luulin sen olevan valkoista - maidon siis. Olikin ruskeaa tahmaa ja nyt jännätään miltä moinen kakku aamuisella näyttää. Koska olen aaton jälkiruoka-vastaava niin voi itse päättää mitä pöytään nousee.  Key lime pie on tänä vuonna valintani ja syy on se, että tuo ihmemaito on vieras asia omassa keittiössä. Nyt tuli hyvä syy kokeilla. Ei niin suomalaista eikä niin jouluista, mutta saletisi hyvää.

Ihanaa aatonvastaista yötä muruset. Minä se kömmin kohta nukkumaan, aamulla starttaa auto tuohon naapurikaupunkiin riisipuurolle. Siitä sitten toiseen naapurikaupunkiin, eli ihan tässä kulmilla tonttuillaan.

Nauttikaa - kaunista Joulua.

Ei kommentteja: