maanantai 10. lokakuuta 2011

Sekaisin sienistä

Olen taas aivan koukussa sienestykseen ja siihen lantsareissa mestässä tarpomiseen. Sienestyshimoa on  nostattanut myös se, että siellä mättään reunalla ei tarvitse kuin sievä pylly laskea maata kohden ja alkaa sieniä koriin nostelemaan. En muista tavanneeni aikaisempina syksyinä tällaisia mielettömiä suppisesiintymiä.  Tai sitten olen vain sattunut korini kanssa väärille apajille. Jotain negatiivistäkin näistä juhlallisen kokoisista sienimääristäkin löytyy - kotona on jatkuvasti sellainen mukava ummehtuneen sammaleen, mullan ja kosteuden haju. Se irtoaa keittiön lattialämmityksen päällä kuivumassa olevista suppiksista. Ei mikään laventelin aromi tosiaan.

Varokaa vaan tyypit siellä puolen, joulupaketista ei löydy tänä vuonna suklaata.

10 kommenttia:

Eerika kirjoitti...

sienimania jyllää täälläkin.. ja aivan samanlaiset aatokset joulusta, jos lasipurkin täyttäisikin ystäville kuivatuilla suppiksilla.. :))

Anna kirjoitti...

...ja kynnen aluset on mustana jatkuvasti. ;)

Hyvä satsi!

Kimpassa kirjoitti...

Eerika: Joo, ei me jätetä sieniä metsiin mätänemään. Kannetaan ne kotiin turvaan! Ajattelin, että suppikseista saa sellofaanilla tehtyä näpsäkät paketit. Kohtahan voi alkaa treenaamaan. Huomasin, että lähikauppaan oli rantautunut joulusuklaat, hui.

Anna: No niin just. Yritin eilen seivailla töihin kirkkaanpunaisella kynsilakalla.

Eerika kirjoitti...

mahtavaa, että teillä on tuo sama kynsiongelma.. luulin että son vain mulla, ko seuramiehillä ei ollu tämmöstä ongelmaa.. Nuita mustuuksia ei pelasta ees ranskalainen manikyyri.. mutta eihän tämä sienikausi enää pitkään kestä.. vai kestääkö?

Anna kirjoitti...

Mä keräsin vuosi sitten vielä lumenkin alta suppiksia. Eli kai tämä vielä hetken jatkuu. :D

Minna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Minna kirjoitti...

Piti poistaa kommentti kun tuli taas niitä virheitä p...le. Sienestys on kivaa vaikkakin meidän viimeisin satsi mätäni patsille, oli kotona hieman hässäkkää. Syksyä!

Salla kirjoitti...

Kateellisena katselen kaikkia sienikuvia - oma jalkani on niin kipeänä, ettei metsään ole meneminen. :(

Kimpassa kirjoitti...

Eerika: mun pelastus on kynsien leikkaus vereslihalle. JA se punainen kynsilakka, se peittää!

Anna: Pakkasöiden jälkeiset suppikset napsahtaa mukavan sopivasti niitä taittaessa. Oikeastaan paljon iisimpää sienestystä.

Minna: Sinne ne mätänee hetkessä, jos ei heti pistä kuivumaan. Voi kielipoliisit, ei oteta stressiä, jookos!

Salla: Oikeasti on sehän on aika ärsyttävään kun blogeissa ja fb:ssä jaellaan sienisaaliita, erityisen ärsyttävää jos jalka on poikki. Tsemppiä jalan toipumiseen ja sienet sitten haet tänä syksynä torilta!

Salla kirjoitti...

Ei poikki sentään, mutta niveltulehdus estää vahverojahdin :( Toisaalta on ollu ihanaa seurata, miten niin monet ovat innostuneet sienestyksestä.