Miten rumaa tavaraa se onkaan, mutta ai että miten maukasta herkkuruokaa. Lautasella on tuorepastaan tehtyjä canneloneja – raikkaalla pinaatilla ja pehmeällä ricottajuustolla täytettynä. Tuhti ja hetkellisen ähkykuoleman aiheuttava sunnuntairuoka tarvitsee seurakseen vain kylmää maitoa ja digiboxista Beckejä. Hurraa hiilarit ja hurraa Martin Beck!
Pinaatti-ricottajuusto -cannelonit
- tuorepastalevyjä
- pinaattia
- paketti ricottajuustoa
- kananmunan keltuainen
- mustapippuria
- muskottia
- suolaa
- raastettua parmesania tai muuta vahvaa juustoa
- paseerattua tomaattia
- tomaattimurskaa
- punasipulia
- valkosipulia
- tuoretta basillikaa
- oliiviöljyä
- Laitetetaan tomaattikastike hautumaan. Kattila tulelle ja kattilaan paseerattua tomaattia, tomaattimurskaa, punasipulia, valkosipulia, suolaa, sokeria ja pippuria. Annetaan kastikkeen hautua puolisen tuntia välillä sekoittaen.
- Tehdään cannelonien täyte. Huuhdellaan tuore pinaatti ja freesataan pannulla oliiviöljyn kera. Annetaan pinaatin jäähtyä ja sekoitetaan ricottajuustonjuuston, kananmunan keltuaisen ja mausteiden kera tahnaksi. Tässä vaiheessa lisätään hautumassa olevaan tomaattikastikkeeseen puntti tuoretta basillikaa.
- Levitetään pinaatti-juustotahnaa tuorepastalevylle ja kieputetaan putkeksi. Laitetaan putket vuoan pohjalle somaan riviin. Kun vuoan pohja on täynnä, kaadetaan niskaan tomaattikastike ja pinnalle raastettu juusto.
- Paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia ja annetaan vetäytyä vähintään vartin verran ennen tarjoilua.
Siinäpä tuo mättö, helppoa ja nopeaa siis. Välillä tosiaan kannattaa tarkistella makuja, etenkin tomaattikastiketta. Sillä on tapana olla kitkerää – sokeria vain sekaan reippaammin, niin hyvää tulee. No, kaikista parastahan kastiketta niistä oikeista tomaateista syntyy, laiskoille on vain telppoja teitä – purkkiteitä.
4 kommenttia:
Ei ole yhtaan rumaa tavaraa vaan oikeita herkkupaloja. Nyt taytyy lahtea hakemaan allekirjoittaneelle lounasta!
xxx
Inaria: hih hiii, tomaattikastikkeeseen tehdyt sapuskat näyttävät aina vähän fiaskolta. Maku taas niissä on yleensä kohdillaan :)
Pitaisi nyt Inariankin kunnostautua ja testata tama setti jalleen. On se niin makoisan nakoista :)
xx
Inaria: Näin juuri. Nyt vain tiistain kunniaksi cannelonit tekoon. Voi tarjota mös vieraille (yrittää koristella hätäisesti yrteillä – tai juottaa vieraille pari pulloa Pinot Grigiota) Maistuu saletisti.
Lähetä kommentti