maanantai 14. joulukuuta 2009

Pakkanen puraisee

herre gud miten kylmä. Talvitakki lämmittäisi, sellainen kunnollinen joka pelastaisi meriviimasta ja epäinhimillisistä miinusasteista. Sellaistapa ei ole kaapissani, eikä liiemmin kaupungin kaupoissakaan. Tarkastettu on. Toistaiseksi täytyy tyytyä kerrospukeutumiseen, kolminkertaisiin legginsseihin ja villasukkiin. Tänään otin töiden jälkeen kuuman suihkun - ainoa asia mikä sulattaa syväjäädytyksen. Tunti lämpöisessä vedessä auttaa palauttamaan tunnon varpaisiin, sen jälkeen täytyykin käpertyä sohvan kulmaan viltteihin ja painaa play-nappulaa. Näillä eväillä selviää loppuillan ja saa palautettua ruumiinlämmön normaaliksi ennen huomisaamun pakkasjuoksuja. Onneksi työpäivät ennen lomaa ovat vähissä.


Kuva kuukausien takaiselta lomalta. Taustalla näkyy aurinko, tarkemmin auringonlasku. Itseltäni oli jo päässyt unohtumaan miltä näyttää keltainen pallero pyllerö, joka lämmittää ja ruskettaa. Kesämuistot on ihania. Oih, unohdin jo ikkunan takana vaanivan kylmyyden.

3 kommenttia:

Nooruska kirjoitti...

Lämpimiä ja kivoja takkeja ei kerta kaikkiaan ole olemassa. Töistä kun pääsee kotiin, niin ei enää minnekään lähdetä. Ihana lumi ja valo kuitenkin!

Lili kirjoitti...

Nooruska: Ei ole ei, paitsi miesten osastoilla. Ne vaan ovat hartioista niin kovin isot.

Anonyymi kirjoitti...

Why people still make use of to read news papers when in this technological world all is accessible on
net?
My web page - best cures for insomnia