keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Bataatti, tuo tuntematon möhkäle


Ostin tuossa taannoin ensimmäistä kertaa bataatin. Kysyin samassa kodissa asuvalta tyypiltä onko meillä joskus syöty bataattia ja vastaus oli EH. Ilmeisesti se on salakieltä, mutta tarkoittaa että EI - ei olla  bataattia valmistettu. Muistelen joskus elämäni varrella jonkun tarjonneen minulle bataattiranskalaisia, sellaisia ihania, mausteisia kavereita. Googlesta reseptiä jahdatessa selvisi, että peruna-ranskalaisten rapeutta on lähes mahdotonta saada onnistumaan bataatin kanssa. Jossakin reseptissä neuvottiin, että rapeus saattaapi onnistua jos levittää hyvin vatkattua valkuaisvaahtoa bataatin pintaan. Kuullosti kyllä melko omituiselta, mutta mikäpä minä bataatti-noviisi olen kulmia nostelemaan. Rohkeasti pistin valkuisia vaahdoten, mutta se rapeus - sehän kusahti täysin.  Satunnaista lötköyttä lukuunottamatta oikein maukasta bataattia tuli uunista ulos.


Pellillinen ei niin rapeita bataatti-ranskalaisia

  • 2 pientä bataattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 munanvalkuiainen
  • murskattua valkosipulia
  • juustokuminaa
  • chilijauhetta
  • pippuria
  • suolaa
Bataatti paloiksi, viipaleiksi tai lohkoiksi.
Batattipalojen päälle öljyä sekä murskattua valkosipulia. Tavara leivinpaperin päällä uuniin, jossa asteita 225.
Valkuainen vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sekaan lisätään mausteet.
Bataatit ulos uunista ja päälle sivellään vikkelästi valkuais-mauste vaahto.
Bataatit takaisin uuniin ja paistetaan vajaa puolisen tuntia.
Suolaa päälle ja seuraksi dippiä.

2 kommenttia:

Saija kirjoitti...

Bataatti on ihanaa! En osaa myöskään neuvoa rapeuden suhteen, mutta koska maku on niin hyvä, niin viis rapeudesta. :) Tulee tehtyä kanssa uunissa muiden juuresten seurana tai välillä bataattimuusia. Nam!

Kimpassa kirjoitti...

Saija: Niin on ja mikä väri! Ehkä sitä rapeutta kaipaa pikaksen kun ei laita muiden juuresten sekaan. Aion ehkä vielä kerran kokeilla tuota valkuaishäsäkkää, jos toisella kerralla vähän rapsahtelis!