lauantai 24. syyskuuta 2011

Keltaisilla maissitiluksilla


Nuuksiossa, tien laidassa on kyltti Maissia 1 km. Ajoimme sen kilometrin ja päädyimme tilalle missä mansikoiden lisäksi kasvatetaan maissia. Siitä sitten ostin kaksi kiloa tuoretta maissia. Kotona paistoin voissa ja sain siitä viikon parhaimman aterian. Toivon vain, että olisinpa älynnyt sen kahden kilon sijaan ostaa kaksitoista kiloa. Huomiseen mennessä on loputkin maissiloiset syöty parempiin suihin. Harmittaa maissinaisen puolesta, kuulemma harva eksyy maissiostoksilla ja kaupat eivät kelpuuta valikoimiin. Ketjut myvät mielummin tukusta noudettua esikeitettyä sontaa. En voi ymmärtää. Minä menen tänne pian takaisin.


Ei edelleenkään kameraa. Kännykkäkuvilla mennään. Kestättekö? Minä en oikein.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Missä tarkalleen ottaen toi paikka on? Nuuksiontien varressa?

johanna kirjoitti...

Maissi on ihanaa grillattuna; voilla ja sormisuolalla maustettuna tietysti.

Hieman vaan ahdistaa monisatoisen maissin tuleminen Suomeen "uudeksi hyötykasviksi", kun siitä aletaan tehdä rehua lehmille täälläkin. Surullista, lehmien elimistö ei sulata maissia vaan muodostaa kaasuja joidenka takia lehmien mahaan on tehty reikä. Not cool -sanon minä. Maissi on jees - pieninä annoksina.

Anonyymi kirjoitti...

Tuore maissi on parasta! Ne esikeitetyt on yök!

merikukka

Kimpassa kirjoitti...

Anonyymi: Jouduin ihan kartasta tutkimaan, että missäs ne maissitilukset sijaitsivatkaan. Eli Oittaalla ollaan siis. Pirttimäen ulkoilualueen ohi ajetaan ja risteyksen jälkeen vasemmalle. Siinä tienvarressa on tosiaan maissia kyltti.

Johanna: Juuri noin on parasta... itse pistin pannun kautta ja suolaa niskaan. Ah mitä herkkua. Minulla ei ole tietoa missä määrin maissai Suomessa viljellään. Olen tainnut aikaisemmin kuulla yhdestä maissitilasta, eli pienillä määrillä mennään. Luulen, että yksi syy onkin se että täällä maissi kypsyy ns. suomalaisten grillikausien loppu metreillä. Ikävä tuo rehuasia, pitääkin tutustua tarkemmin.

Merikukka: Ne esikeitetyt on ihan karseaa skeidaa. Tänä kesänä en ole onnistut kauppojen hyllyiltä muuta sitten löytämäänkään ja sinne en on yhtä poikkeusta lukuunottamatta jääneetkin. Todella harmi, tuoreempi on aina parempaa.