tiistai 30. marraskuuta 2010

Uusi tomaattiliitto































Kuivatin Hannan reseptin mukaan kirsikkatomaatteja uunissa. Ah, miten maukkaita niistä tuli. Kauniita ja sopivasti makeita salaatin seasssa. Uunissa kuivattaminen on näköjään hyvä keino solmia minun ja tomaatin välille taas sopu. En ole aikoihin syönyt tomaatteja,  sillä en oikein pidä suomalaisista tomaateista, enkä halua syödä tuontitomaattejakaan.  Kaikki ne ovat aina raakoja ja kitkeriä ja väriltäänkin vaivaisen näköisiä – varsinkin tähän vuodenaikaan. Nyt tuli muutos  – kuivatan lopputalven kirsikkatomaatteja uunissa, pistän päälle timjamia, oliiviöljy, pippuria ja sormisuolaa.  Syön sitten punaiset sankarit salaatin, pastan tai varrasleivän kera ja olen onnellinen.

5 kommenttia:

LauraQ kirjoitti...

Kokeilen kiitos! Mäkään en ole ollut oikein väleissä tomaatin kanssa viime aikoina...

Kimpassa kirjoitti...

Hyvä Laura! Pistä sormisuolaa niin, että seuraavana aamuna on silmät sikkuralla!

tiina { fanni ja kaneli } kirjoitti...

Kuulostaa tosiaan aika onnen hetkeltä olla tuon salaatin ääressä! Hauskaa joulukuun alkua! x

Hanna kirjoitti...

Oi, näyttääpä herkulliselta, niin paljon paremmalta kuin omat kuivaamani tompsut ;)

Kimpassa kirjoitti...

Tiina: Ihanaa joulunaikaa sinullekkin!

Hanna: Hei iso kiitos sinulle! Näistä on tullut ihan lempparijuttu.