perjantai 1. lokakuuta 2010

Maailman maukkain pesto








Se on salviapesto. Ei epäilystäkään asiasta.

Resepti on pöllitty viime keväänä ilmestyneestä Glorian Ruoka&Viini -lehdestä.  Joka oli muuten kaikkien aikojen paras numero. Italia-teemalla ei kai voi edes epäonnistua.


Salviapesto
  • kaksi kourallista pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl  pecorinojuustoa
  • 1 dl parmesaanijuustoa
  • 2 punttia tuoretta salviaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • reilu desi ekstraneitsytoliiviöljyä

Paahda pinjansiemenet pannulla. Laita tehosekoittimeen raastettu parmesan- ja pecorinojuusto, valkosipulin kynnet, sitruunamehu ja salvian lehdet. Sekoita  pehmeäksi pestomassaksi ja lisää joukkoon hyvää oliiviöljyä. Maistele ja tarkista maut. Tarjoile vaikka leivän, pastan tai vihreän salaatin kera.

6 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Haussa on pidemmänkin aikaa ollut hyvä pestoresepti. Tämä vaikuttaa hyvältä reseptiltä, aion kokeilla. Kiitos tästä!

Tuulia kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä! Pitääkin kokeilla vihdoin peston tekemistä itse. Laiskana ostan pestoni aina valmiina...

tiina { fanni ja kaneli } kirjoitti...

Ei voi muuta kun uskoa sua. Näyttää niiiiin hyvältä. Ja kun toi pesto on jo lasissa niin tekis mieli melkein ottaa shottina:) Ihana postaus taas jälleen kerran! xx

Kimpassa kirjoitti...

Ilmapallomatka: Tämä on paras, parempi kuin perinteinen basilikasta tehty! Kannattaa olla valkosipulin kanssa varovainen. Viimeksi tuli melkoisen tujua kamaa :)

Tuulia: Itsetehty pesto sopii laiskalle kokille. Menee noin viisi minuuttia ja töhnä on valmista. Tämän jälkeen ei enää ikinä halua ostaa kaupasta valmista pestoa.

Tiina: Se on niiiiiin hyvää! Mitäs kanttarellirisottoa siellä osoitteessa on väännetty. Taidan pölliä reseptin ja tehdä risotot maanantain kunniaksi.

LauraQ kirjoitti...

Kiitos! Kokeilin ja tuli sairaan hyvää! Muksu ei kyllä suostunut syömään... oli liian vihreetä :)

Kimpassa kirjoitti...

Laura: Se on tosiaan melkoista herkkua. Nyt aloitat lapselle kirkkaan vihreän sapuskan siedätyshoidon hernarilla ja sit vaan vaivihkaa salviapestot lautaselle!