maanantai 29. elokuuta 2011

Tomaatteista kelpo keitoksi

Kypsyttelen paraikaa ruokapöydällä kahtakymmentäyhtä tomaattia ja pidän näemmä pystyssä myös banaanikärpästen tukikohtaa. Kotikokkaajan suunnitelmissa olisi tehdä oikein hyvää gazpachoa ja pistää loppu kärpästen tarinalle. Tässä taannoin kokeilin pyöräyttää kulhollisen kylmää tomaattikeittoa. Noudatin reseptiä ja poistin huolellisesti tomaattien siemenet, lisäsin sekaan loput ainesosat ja soseutin sametinpehmeäksi, mutta kappas vaan kylläpä se maistuikin pahalta.  Suuret olivat odotukset ja koin karvaan pettymyksen. Viikon verran piilottelin kitkeränmakuista keitosta jääkaapissa, maistelin ja mutustelin  ja tarjosin toisillekkin.  Pahasta ei tullut parempaa ja loppujen lopuksi soppa päätyi jäteastiaan. Nyt tällä toisella kokeilukerralla tarinan pitäisi päättyä toisin. Haluisin saada aikaan kelpo keiton, joten jos sieltä teidän reseptijemmoista löytyy erittäin hyviä ohjeita niin mielelläni ottaisin kokeiluun.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.olivialehti.fi/Ruoka/Reseptit/tabid/78/Default.aspx?RecipeId=1

Mä kokeilin tehdä joskus tuolla reseptillä ja ihan maistuvaa tuli, tosin jätin melonin pois ja korvasin sen muistaakseni avocadolla.

Hyvät ja kypsät tomaatit on kyllä sen keiton aa ja oo, mulla oli kanssa kypsymässä tomaatteja keittiön pöydällä mutta ne joutuivat välillä jäähylle jääkaappiin kun en yksinkertaisesti kestä noita väijyviä banaanikärpäsiä. Mulla menee ruokahalu kun ne liitelevät paikasta toiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa tehdä banaanikärpäsille punaviiniansa, toimii kuin häkä. Meillä ainakin ovat niin juoppoja kärpäsiä, että nyt on lasi täynnä veivinsä heittäneitä.

Lasin pohjalle pari senttiä punaviiniä, tujaus astianpesuainetta (rikkoo pintajännityksen), tilkkanen etikkaa ja ripaus sokeria. Vähän sekoitellaan ja sitten vain odotellaan muutama päivä.

Kimpassa kirjoitti...

Suvi/ nam! Avodacon lisäys kuullostaa hyvältä. Taidan päivittää samanlailla reseptiä.

On kyllä vähän alkanut tuntumaan, että nykyään kärpäsiä on enemmän ja useimmin pörräämässä ympäri kotia. En tiedä johtuuko siitä, että pöydillä ehkä kypsyy enenmmän hedelmiä tai sitten aika kultaa kärpäsmuistot. Kai syksy ne viimeistään tappaa!


Anonyymi: Nyt on lasissa viiniä ja fairyä. Katsotaan montako raatoa aamulla löytyy!

Lotta kirjoitti...

Hei.

Itse olen tähnyt tällä loistavalla reseptillä nyt parina kesänä http://lempiruoka.blogspot.com/2011/05/punainen-tomaatti.html

Ohjeen olen ottanut Gloriasta. Ehdottoman tärkeää tomaattien kypsyyden lisäksi on, että oliiviöljy on oikeasti hyvän makuista, keiton jaksaa soseuttaa kunnolla ja että se saa kylmetä ja tekeytyä jääkaapissa. Tämä on kyllä oikeasti herkkua, itsekin luulin ennen tätä, etten pidä kylmistä tomaattikeitoista. Kuinka väärässä voikaan olla. Jos testaat, niin olisi hauska kuulla mielipide.

Ja kyllä, banaanikärpäset ajavat ihmisen hulluuteen. Minulla on nyt ollut erilaisia ansoja keittiössä jo kuukauden...

Kimpassa kirjoitti...

Lotta: Ihania reseptejä. Nyt täytyy pistää pystyyn varsiainen tomaattikeittolinjasto ja löytää se kaikista parhain ohje! Kokeilin muuten tuote fairy-punkku seosta ja se toimi! Sinne ne siivekkäät tipahti, senkin juopot kärpäset.