torstai 2. kesäkuuta 2011

Kauniit herkut


Suussasulavia ja niin somia ettei niitä meinaa raaskia syödä. Höpö höpö, pistelen niitä poskeen sellaista kyytiä että mahassa alkaa vääntämään.

Meinaan kesällä ryhtyä macaron-leipuriksi. Täytyy tehdä yksille kekkereille niitä suuren suuri määrä. Laittakaapas varmat ohjeet kehiin!

6 kommenttia:

Laura kirjoitti...

No huhhuh miten hienoja! Ja ne ihanasti sulaa kielellä.
En oo ite uskaltanut noita tehdä. Mutta huomenna pitäis vääntää 200 pikkuleipää pikkusiskon ylppäreihin...

Tuulia kirjoitti...

Olen blogiini tehnyt kuvien kera ohjepostauksen. Tällä tavalla olen onnistunut aina:

http://mustanamaidollakylmanakuumana.blogspot.com/2010/09/making-macarons.html

Kimpassa kirjoitti...

Laura: Ne onkin väätänyt jokin ammattileipuri. Omat tavoitteethan ulkoasun ja mauon suhteen ovat yhtä korkealla, heh.

Eli huomenna teillä on aikamoinen leipurilinjasto. Syntyykö lusikkaleipiä? Tsemmpiä sinne ja siskolle onnea!

Tuulia: Kiitos vinkistä - menen heti katsomaan! Googlailin ja selvisi juuri, että epäonnistumisen mahdollisuus on melko suuri. Kamalaa, kohta nousee stressi.

Tuulia kirjoitti...

Ei kannata stressata! Niiden tekeminen ei oikeasti ole niin vaikeaa. Kunhan vältät taikinan ylisekoittamista ja löydät sopivan paistolämpötilan niin hyvä tulee. Liian kuumassa macaron ei ehdi kypsyä, mutta ruskettuu päältä. Osittain raaka macaron ei irtoa lainkaan leivinpaperista, vaan pelkkä kypsä "kuori" jää käteen. Kannattaa aloittaa matalasta lämpötilasta, sitä voi paiston aikana nostaa jos näyttää siltä, ettei valmista ala tulla.

Tuulia kirjoitti...

Ai niin - mascarpone-vadelmamarmeladitäyte on ihan mielettömän hyvää! Toiselle puolelle toista, toiselle toista ja yhteen. :)

Ansku kirjoitti...

Ooo, herkulliselta näyttää! Noloa tunnustaa, mutten ollut näistä koskaan aiemmin kuullutkaan, saati maistanut yhtään. Ehkä pitäisi heti alkaa metsästää näitä jostain. Luultavasti omat taidot ei ihan riitä moisten luomusten valmistamiseen itse... :D