perjantai 22. tammikuuta 2010

Iltapäivän kermakestit

Keittiömitoista on hyvä siirtyä itse asiaan. Tässä taannoin Sparkling Ink -blogista inspiroituneena ryhdyin leipomaan ystävilleni herkkuja. Mittasin, sekoitin, vatkasin, vaivasin, maistoin ja paistoin. Ja Voilà - tässä on tulos! Olen kovin ylpeä elämäni ensimmäisistä muffinsseista ( vai muffineista vai cupcakeista) Lopputulos vaati suuren määrän munia ja kylmää hikeä sekä jätti jälkeensä taikinaa kattoa myöten. Sotkuista touhua tuo leipominen. Vaikka on ihanaa, että keittiössä tuoksuu tuoreat leipomiset, niin eniten tykkään koristelusta ja viimeistelystä. Jospa joku suoltaisi minulle uunistaan valmista pullaa, niin tämä tyttö koristelisi. Haetaan siis Kimpassa-linjastoon pitkäpinnaista Leipuri Hiivaa jolla pysyy kauha näpeissä!


Kuvissa näkyy myös bravuurini - italialainen focaccia. Sitä leivon usein. Resepti on niin iisi, ettei sillä voi mennä mönkään - ja ennen kaikkea taivaallisen makuinen. Focaccia voi maustaa oman makunsa mukaan, tähän mennessä kaikki variaatiot ovat olleet liiankin hyviä. Lähiaikoina olen mieltynyt simppeleihin kirsikkatomaatteihin. Tuovat makeutta suolaseen palaan. Tässäpä toviksi keittiöasiaa - ensi kerralla jotakin muuta.

Ai niin - ja se tarjoiluehdotus: leivosten oheen suuri määrä kylmää skumppaa, jalkaan korkokengät ja ympärille ystäviä!
7 kommenttia:

Chatrin kirjoitti...

Oi nam, maistuispa mullekin. Muffareiden teko on ollut listalla jo varmaan 1,5 v....................

Lilou kirjoitti...

Haha, mä voin tulla paakariksi, jos ei tarvitse tosiaan koristella :D

Rusto kirjoitti...

Nammmmmmm!!!!

Lili kirjoitti...

Chatrin: Nyt teet ja otat sitten valokuvat meikäläisten iloksi!

Lilou: hah , sovittu!

Rusto: namnam ittelles!

Lili kirjoitti...

Chatrin: Nyt teet ja otat sitten valokuvat meikäläisten iloksi!

Lilou: hah , sovittu!

Rusto: namnam ittelles!

tiina kirjoitti...

Ihana tarjoiluehdotus! Tein juuri ilman reseptiä mustikkamuffinsseja, ja luulempa että niistä tulee mieluumminkin planeettoja kun muffinsseja... Lähetän siis hauskoja hetkiä keittiöstäni sun keittiöön! Leipominen on yhtä terapiaa tähän kylmään vuodenaikaan:)

Lili kirjoitti...

Tiina: Voih, kiitos lähetyksestä :) Hauskoja hetkiä vietän keittiössäni. Tutkin teikäläisen ihania kuvia ja yritän perässä!